Az általánosan forgalomban lévő üvegek, mint pl. float üveg, csillogásmentes üveg mellett a TruVue amerikai cég múzeumi üvegeit is forgalmazzuk, emellett igény esetén plexi vágásra (akár csillogásmentes, UV szűrős) is van lehetőség.

     

A képkeretezendő képek, alkotások esetében legtöbbször fontos a védelem. Ez jelentheti csupán az adott kép védelmét a legáltalánosabb külső hatástól, mint pl. a portól való védelmet és könnyű tisztíthatóságot, de az értékesebb képeknél fontos lehet, hogy UV védelemmel is ellássuk az alkotásokat. A múzeumi üvegek emellett nem csak védik, de bizonyos típusaik kihangsúlyozzák az alkotásokon lévő színeket, texturákat. 

Az amerikai TruVue cég magyarországi forgalmazójaként professzionális megoldásokat kínálunk múzeumok, művészek, gyűjtők számára. A TruVue csúcsminőségű üveg és akril megoldásait világszerte választják műkincsek megóvásához és bemutatásához. Múzeumokkal szoros együttműködésben lettek kifejlesztve a termékek, hogy mind esztétikailag, mind védelem szempontjából megfeleljenek a legmagasabb minőségi elvárásoknak.

Műhelyünkben az alábbi üvegekkel és plexikkel dolgozunk:

  • 2mm float üveg  - legáltalánosabban használt üveg típus, mely tükröződik, viszont nem tompítja a színeket
  • Non-reflektív üveg - speciális felületkezelése miatt nem tükröződik, csak az adott alkotásra, képre helyezve érvényesül. A képek színeit kicsit tompítja.
  • Tru VUE 99%  UV szűrős múzeumi üveg  - a legmagasabb, 99%-os UV védelmet biztosító bevonattal van ellátva, felülete enyhén tükröződik  (8%-os tükröződés)
  • Tru VUE 70%  UV szűrős  "láthatatlan üveg"- Doboz kereteknél, display keretezésnél is alkalmazható. Különlegessége, hogy nem veri vissza a fényt, hanem optikai bevonatának köszönhetően 98,5%-ban átereszti. Így még ragyogóbbá válnak a színek, a kontrasztok.. - 70%-os UV védelem, tökéletes élmény
  • 1,5, 2 és 3mm plexi(igény esetén UV szűrős vagy csillogásmentes plexi rendelésre is megoldható)
 

Miért érdemes a TruVue láthatatlan és UV szűrős üvegeit ajánlani vásárlóinknak?

A legáltalánosabb tévedés az üvegekkel kapcsolatban az, hogy átlátszóak. Ezért sok vásárló csak vonakodva hajlandó több pénzt adni olyasvalamiért, ami a véleménye szerint nem is látszik. De a float üvegekről és más olcsóbb alternatívákról sajnos sok minden elmondható, csak az nem, hogy átlátszó volna. Valójában a vásárló sokkal inkább a saját tükörképében gyönyörködhet, mintsem a bekeretezett műalkotásban. Csak egy jó tükröződésmentes bevonattal ellátott üvegről mondhatjuk el, hogy szinte láthatatlan, és rendelkezik a legjobb optikai tulajdonságokkal, hogy korlátlanul élvezhessük a műalkotást.